Skip to main content

Παιδικός Σταθμός

Ο Παιδικός Σταθμός είναι το κατάλληλο περιβάλλον, όπου τα παιδιά δημιουργούν σχέσεις και αναπτύσσουν δεξιότητες μέσα στην ομάδα, που θα τους συντροφεύουν σε όλη της τους τη ζωή.

Οι Παιδαγωγοί είναι σταθεροί συνοδοιπόροι στα πρώτα τους βήματα προς την αυτονομία, δημιουργώντας μια θέση στην καρδιά τους για το κάθε παιδί.


Μαθαίνουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, μαθαίνοντας για τις ανάγκες μας!

Ο κάθε ένας έχει μέσα του έναν μικρό καλλιτέχνη και έναν μικρό επιστήμονα. Η ανάγκη για έκφραση, για γνώση και γνωριμία με το περιβάλλον είναι προτεραιότητά μας.


Μέσα από τα παραμύθια και τα παιδικά βιβλία, χτίζουμε από σήμερα, αυριανούς αναγνώστες , όπου το διάβασμα θα έχει κίνητρο την αγάπη και την ανάμνηση της συντροφιάς.

Το παιχνίδι είναι η γλώσσα του παιδιού και τα παιχνίδια οι λέξεις του. Έτσι μέσω αυτού πραγματοποιούνται όλες μας οι δραστηριότητες.

Τα συναισθήματα των παιδιών είναι οι θησαυροί τους! Εμείς με σεβασμό, αποδοχή και εμπιστοσύνη ενσυναισθανόμαστε τα παιδιά και δίνουμε χώρο σε ό,τι εκφράζουν.


Διατροφή:

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής με δεκατιανό & μεσημεριανό, το οποίο επιμελούνται ο διαιτολόγος και η παιδίατρος του σχολείου μας. Οι μαγείρισσες μας παρασκευάζουν σπιτικό φαγητό με φροντίδα, προσαρμοσμένο στις διατροφικές ανάγκες των παιδιών.

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ:

Η Ψυχοκινητική αγωγή συμβάλει στην ανάπτυξη των κινητικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων του παιδιού. Αξιοποιεί την στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην αντίληψη, την εμπειρία και τη δράση σε όλα τα επίπεδα της προσωπικότητας, με στόχο την αυτόνομη δράση του παιδιού μέσω της κίνησης .

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ- ΡΥΘΜΙΚΗ:

Ο χορός, η κίνηση και η μουσική είναι τρία διακριτά στοιχεία που επικρατούν στην καθημερινότητα και στη ζωή του ανθρώπου. Ο συνδυασμός λοιπόν της μουσικής, κίνησης, λόγου δημιουργεί την μουσικοκινητική, η οποία έχει πολλά να προσφέρει στο παιδί.

1.      Στον συναισθηματικό τομέα, βοηθάει στην οργάνωση των συναισθημάτων και ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την φαντασία.

2.      Στον πνευματικό βελτιώνονται οι νοητικές λειτουργίες του παιδιού.

3.      Στον κοινωνικό τομέα το παιδί συνεργάζεται, αναλαμβάνει ευθύνες και αυτοπειθαρχείται.

Κυρίως όμως πιστοί στην φιλοσοφία του σχολείου μας, φροντίζουμε και στη μουσικοκινητική τα παιδιά να αντλούν χαρά και να εξελίσσονται μέσα από το παιχνίδι.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ